Ervaringsverhalen

 

Ik krijg 2 jaar begeleiding van Het Houvast . Het grootste verschil met andere instellingen waar ik gewoond heb: ik voelde me overvraagd door begeleiding. Dat is bij het Houvast totaal niet het geval. Onnodige vragen en antwoorden vanuit begeleiding maak ik nooit mee. Dit helpt mij in mijn eigen leven succeservaringen te behalen. Mijn team van 5 mensen is  voldoende bereikbaar en helpt me graag. Bij vragen kan ik ze stellen. Het Houvast staat naast me en er worden  ideeën  als advies gegeven  en geen  dingen opgelegd  die ik zonder dat ik het wil moet doen. Krijg van begeleiding en de -methodes Het vertrouwen om zelf te plannen. Heb de nieuwjaarsreceptie 2019 samen met 2  andere cliënten georganiseerd  voor cliënten van Het Houvast. Met onze eigen ideeën was het een gezellige dag geworden!  

Bij andere instellingen waar ik gewoond heb werd ik geremd in mijn ontwikkeling. Bij Het Houvast groei ik en heb vertrouwen in mezelf gekregen! 

Karim


Ik woon een jaar bij het Houvast, het bevalt me goed om mezelf te wonen en ik krijg 5 dagen in de week begeleiding die ik altijd kan bereiken als ik ze nodig heb. Nu woon ik veel fijner, dit komt vooral door de goede begeleiding die ik nu krijg, deze is nog nooit zo goed voor mij geweest. Ze denken met me mee en zeggen niet wat ik moet doen en hoe ik mijn eigen leven moet leiden. Hier in Tilburg voel ik me een stuk veiliger, dit omdat het in een flat is en niet zo afgelegen en "groot" als waar ik op mezelf woonde geen ik op verschillende woongroepen gewoond heb.

Hier voel ik me veilig en vrij tegelijk, super fijn!

Kelly


"Al bijna 3,5 jaar woon ik met plezier bij Het Houvast. Ik vind de steun, vertrouwen en begeleiding erg fijn die ik hier krijg. Het Houvast helpt me waar nodig is en blijft naast mij staan ter ondersteuning. Ik krijg de ruimte die ik nodig heb en dat maakt me sterker. Ook de begeleiding is helemaal toppie! Ik kan het niet beter wensen."

Maikel


 

"Het Houvast is organisatie die er voor jou is , die naast je staat en met je mee denkt en je het zetje geeft dat je nodig hebt"

Johan


Ik ben Fabiёnne en woon sinds 2 jaar binnen Het Houvast. Ik vind het fijn om ondersteuning te krijgen vanuit Het Houvast. Ik vind het prettig hoe de begeleiding met mij omgaat en naar mij luistert. Als er wat is kan ik altijd bij Het Houvast terecht. Ik heb een top team en ben daar erg tevreden over. Ga zo door!!

Fabiёnne